Dagbesteding
 

Dagbesteding “De Factorie”
“De Factorie” is de naam voor onze twee dagbestedingslocaties in Wagenborgen en Winschoten. Beide dagbestedingen staan midden in het centrum op A-1 locatie.
Onze zinvolle dagbesteding houdt in, dat de deelnemers onder deskundige en ervaren begeleiding werkzaamheden/activiteiten verrichten in een beschermende omgeving. Alle werkzaamheden zijn afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer via een vooraf samen opgesteld begeleidingsplan.
Naast alle creatieve en arbeidsmatige werkzaamheden voor de deelnemers binnen onze dagbesteding locaties, is er veel ruimte voor eigen initiatieven, zelfontwikkeling en trainingen van allerlei aard voor onze cliënten.
Alle zeer betrokken begeleiders en begeleidsters binnen de dagbesteding zijn allemaal erg ervaren en hebben hiervoor de juiste opleiding genoten om dit prachtige werk te mogen doen.
Op dit moment hebben wij nog enkele plaatsen vrij voor nieuwe deelnemers binnen beide locaties van onze dagbesteding op verschillende dagen.

Zinvol en integratie in de samenleving
Zinvol is de dagbesteding van De Factor zeer zeker. Er worden prachtige producten vervaardigd binnen de crea afdeling, houtwerkplaats en zeepgieterij door de deelnemers en begeleiding. Alle vervaardigde producten worden verkocht tegen de kostprijs in de winkel van de dagbesteding. Onze verkoop van producten is een MIDDEL en het DOEL is het creëren van zinvolle, leuke en gezellige activiteiten / werkzaamheden.

Wagenborgen:
Binnen de dagbesteding locatie Wagenborgen voeren de deelnemers creatieve en arbeidsmatige activiteiten uit en kunnen daarnaast ook werkzaamheden verrichten in de buitengroep (onderhoud pand, verzorging van de diertjes en moestuinen). Alle zelf vervaardigde creatieve producten worden verkocht in de winkel van de dagbesteding die is gevestigd aan de Langestraat 95 B in het gezellige winkelcentrum van Winschoten.

Winschoten:
Binnen de dagbesteding locatie Winschoten voeren de deelnemers naast alle creatieve activiteiten en werkzaamheden ook werkzaamheden uit in en voor de konditorei (koffieschenkerij / lunchroom) die ook in de dagbesteding winkel aanwezig is. Denk hierbij aan de bediening, het bakken van overheerlijke appeltaartjes, cakes, panini’s, pannenkoeken etc. en huishoudelijke taken. Tevens is op de locatie in Winschoten de houtwerkplaats gevestigd, waar allerhande prachtige houten artikelen gemaakt worden onder deskundige begeleiding. Denk hierbij aan tuinmeubelen, bloembakken, woondecoratie artikelen en houten speelgoed.